
Nejsem zrovna milovníkem masa. Jsem ráda, když je na jídelníčku něco jiného, než maso s knedlíkem. Dnes jsem si pochutnala na studeném těstovinovém salátu se šunkou, zeleninou a sýrem. Zeleniny tam moc nebylo. Rozeznala jsem leda hrášek. Nevadí. Nepohrdla jsem kyselou okurkou.
V kalendáři, který mi stojí v práci jsem našla pro tento týden recept na podzimní zeleninový hrnec. Úžasné je však to, že tento recept jsem našla pod tímto názvem na internetu.
http://www.kuchyne.cz/recepty/podzimni-zeleninovy-hrnec-2328.aspx
Nedalo mi to a opsala jsem si ho a pak jsem zavolala dceři, že by se jí mohl líbit jeden recept.
K uvaření tohto jídlla potřebujeme: 4 brambory, 4 mrkve, 1 kedlub, sůl, 1žíčku sypkého zeleninového bujonu, 200g patisonu nebo cuket, 200g brokolice nebo květáku, 1 lžíce solamilu, pepř, polévkové koření, sýr niva nebo eidam.
Všechnu zeleninu si napřed nakrájíme na kostičky (brambory), kousky (mrkev, kedlub, patisony nebo cuketa), růžičky (brokolice nebo květák)
Nejdřív dáme do hrnce brambory, na ně rozložíme mrkev, kedlubny. Posypeme špetkou soli a zeleninovým bujonem. Zalijeme horkou vodou tak, aby byla zelenina ponořená a vaříme 10- 15 minut.
Přidáme patison nebo cuketu a brokolici nebo květák. Dolijeme horkou vodou a vaříme ještě 5 minut. V malém množství vody rozmícháme lžíci solamylu. Nalijeme ho do hrnce a necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. POdáváme posypané nivou nebo polévkovým kořením.Podáváme posypané nivou nebo jiným sýrem.
Dobrou chuť.
Runa